Al VII-lea Congres ARCE – 2013

Dragi colegi și prieteni,

Îmi revine deosebita plăcere de a vă invita să participați la cel de-al VII-lea Congres Național  al Asociației Române pentru Chirurgie Endoscopică – A.R.C.E.

Urmând tradiția A.R.C.E., Congresul va aborda subiecte avangardiste din chirurgia laparoscopică, punând accentul pe standardizarea procedurilor de chirurgie laparoscopică. Scopul propus este acela de a oferi pacienților noștri operații chirurgicale de eficiență sporită.

Cu acest scop și în cadrul acestui Congres, renumiți conferențiari din România și din străinătate vor fi invitați să ne împărtășească expertiza lor într-o amplă varietate de domenii laparoscopice.

Cu mândrie, sunt onorat să anunț că, datorită eforturilor comune, România a câștigat recunoașterea în Europa în domeniul chirurgiei laparoscopice, mai mult decât în alte arii.

Nu întâmplător, Bucureștiul va fi gazda evenimentului Asociației Europene de Chirurgie Laparoscopică – Congresul EAES 2015, eveniment ce reprezintă recunoașterea nivelului înalt atins de chirurgia laparoscopică din România.

Acest lucru reprezintă o mare onoare și mândrie pentru noi și un factor foarte motivant pentru a demonstra încă o dată, cu ocazia Congresului, strânsa legătură cu noile tendințe ale chirurgiei laparoscopice.

În concluzie, vă rog să-mi permiteți încă o dată să lansez invitația de a lua parte la Congresul Național al Asociației Române pentru Chirurgie Endoscopică 2013, având convingerea că fiecare dintre noi va contribui la progresul chirurgiei laparoscopice din România.


Prof. Dr. Traian Pătrașcu

Preşedinte A.R.C.E.

———————————————————————————————————————————————————————

Dragi colegi,

În numele A.R.C.E. și al meu personal, am deosebita plăcere de a vă invita la cel de-al VII-lea Congres Național A.R.C.E., ce se va desfășura în perioada 21 – 23 noiembrie la București,  în cadrul World Trade Center.

A.R.C.E. este deschisă pe mai departe tuturor specialităților chirurgicale și medicale care caută să rezolve problemele medicale ale pacienților prin procedee terapeutice minim invazive. Schimbarea tehnicilor chirurgicale deschise în tehnici chirurgicale minim invazive trebuie să fie inițiativa majoră A.R.C.E. în toate ariile medicale. Aceasta include educarea pacienților, politicienilor, asiguratorilor și, desigur, a medicilor. Colecistectomia laparoscopică a devenit un procedeu ce se practică în majoritatea serviciilor chirurgicale, dar alte tehnici laparoscopice, cum ar fi chirurgia colo-rectală, chirurgia herniilor și chirurgia bariatrică, sunt mai puțin practicate.

Vă invit să participați prin expunerea experienței Dumneavoastră în cadrul Congresului, pentru a promova tehnicile chirurgicale minim invazive în arsenalul terapeutic. Cei care vor să învețe și să pună întrebări sunt bine veniți, expunerile specialiștilor din țară și din străinătate sperăm să satisfacă nevoile de cunoaștere ale tuturor participanților.

Doar cu susținerea Dumneavoastră A.R.C.E. își poate atinge menirea, adică dezvoltarea aplicațiilor chirurgiei endoscopice în România la nivelul celor mai moderne practici internaționale.

Cu deosebită stimă,

Prof. Dr. Adrian Marius Maghiar

Președinte Congres