Domeniul chirurgiei bariatrice si metabolice s-a schimbat rapid in ultimele doua decenii, cu o crestere exponentiala a numarului de operatii efectuate. Riscurile si complicatiile posibile se extind cu mult dincolo de perioada postoperatorie precoce si pot aparea de la luni la ani dupa procedura bariatrica.
Chirurgii implicati in asistenta de urgenta trebuie sa fie familiarizati cu tehnicile chirurgicale bariatrice efectuate la momentul actual si cu posibilele lor complicatii.

Astfel vor oferi ingrijiri optime pentru acesti pacienti, adesea provocatori. Acest webinar ofera o revizuire concentrata si concisa a procedurilor bariatrice comune, profilurile lor de complicatii precoce si tardive, precum si un ghid practic pentru evaluarile optime de diagnostic, interventii si optiuni de management perioperator.

Marti, 5 Martie, ora 19:00, va invitam sa participati la un nou WEBINAR intitulat „Pacientul bariatric la camera de garda”, organizat in parteneriat cu RSMS – Romanian Society for Metabolic Surgery.

Evenimentul adresat medicilor chirurgi va fi moderat de catre dr. Cristian Boru.

Pe durata a 90 de minute vor fi abordate urmatoarele teme:

  • Tipuri de interventii chirurgicale si posibile complicatii
    dr. Cristian Boru
  • Complicatii mai putin uzuale – hemoragie, tromboza de vena porta si trombembolism pulmonar
    dr. Bogdan Smeu
  • Hernii interne si explorarea cailor biliare dupa Gastric Bypass
    dr. Silviu Makkai-Popa

Va puteti inscrie gratuit folosind link-ul de mai jos:
https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_PqEen1bhSHi6y7FD9Rd2-Q

Acest webinar face parte din programul „Scoala ARCE” – un spatiu virtual dominat de intalniri online cu experti angajati in dezbaterea unor subiecte de interes pentru toti membrii ARCE, dar cu precadere adresate pregatirii tinerilor chirurgi.